-20 % όλα στον τοίχο ΛΗΨΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ΕΚΠΤΩΣΗΣ

Έμπνευση: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβουλευτείτε διακοσμητή!5 συμβουλές για να διακοσμήσετε οι ίδιοι το σπίτι σας

21.3.

Ανοίγετε τον κατάλογο μιας Σουηδικής εταιρείας επίπλων και φαντάζεστε και εσείς ένα άνετο σπίτι σαν και τα εικονιζόμενα. Όταν όμως έρχεται η ώρα είναι σαν να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Ποιά χρώματα να συνδυάσετε; Πριν λοιπόν καλέσετε ένα διακοσμητή ή την μαμά(γιατί οι μαμάδες πάντα ξέρουν καλύτερα),δείτε παρακάτω τις συμβουλές μας που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα μέρος όπου θα νιώθετε καλά.

# Το λίγο είναι καμιά φορά περισσότερο

Ας επικεντρωθούμε πρώτα στο χρώμα του δωματίου. Διαλέξτε ανοιχτά χρώματα στην περίπτωση που έχετε μικρό ή σκοτεινό διαμέρισμα και θέλετε να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό. Στην περίπτωση τώρα που είστε λάτρης των σκοτεινών χρωμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σε κάποιον από τους τοίχους. Θα κάνετε τον χώρο σας να μοιάζει δικό σας. Ποτέ όμως μην συνδυάζετε περισσότερα από δυο χρώματα-δεν είναι καλή ιδέα να έχετε έναν τοίχο πράσινο, ένα κίτρινο και έναν άλλον κόκκινο!

Μιλώντας για χρώματα διακόσμησης, μπορείτε επίσης να επιλέξτε εικόνες που να ταιριάζουν οπτικά. Τι σημαίνει αυτό; Κοιτάξτε την φωτογραφία παραπάνω. Οι πίνακες ταιριάζουν όχι μόνο στο θέμα αλλά και στα χρώματα. Μπορεί να μην φαίνεται με την πρώτη ματιά, εάν όμως κοιτάξετε πιο προσεχτικά, θα διαπιστώσετε ότι ο πίνακας στα δεξιά περιέχει σχεδόν όλα τα χρώματα όπως και ο  πίνακας στα αριστερά. Εάν ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά!

#Περικυκλώστε τον εαυτό σας με τέχνη

Μήπως είστε θαυμαστής της τέχνης και οι γκαλερί τέχνης είναι σαν δεύτερο σπίτι σας; Χαρίστε στον εαυτό σας μια αναπαραγωγή του αγαπημένου σας πίνακα. Και πάλι, είναι καλό να μην υπερβάλλετε με τους πίνακες αλλά να επιλέξετε αυτούς που έχουν κάτι κοινό. Θα μπορούσε να είναι ο καλλιτέχνης, η περίοδος που προέρχονται ή και πάλι τα χρώματα. Προσοχή όμως! Το να συνδυάσετε Ντα Βίντσι με Καντίνσκι, ίσως θα ήταν υπερβολή, ακόμα και αν και οι δύο καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το πράσινο χρώμα. Σε μοντέρνα εσωτερικά δείχνουν όμορφα καλλιτέχνες όπως Γκούσταβ Κλίμτ, Χοάν Μίρο ή Σαλβαδόρ Νταλί.

Δεν αγαπάτε ιδιαιτέρως τις γκαλερί αλλά σας αρέσει η τέχνη του δρόμου; Τότε η καταλληλότερη επιλογή για εσάς θα ήταν μια τοιχογραφία με αναπαραγωγή γκράφιτι του Μπάνσκι. Στην περίπτωση που έχετε επιπλωμένο τον χώρο σας με έπιπλα αντίκες, θα ήταν καλή ιδέα να επιλέξετε ανάμεσα στου Γάλλους δασκάλους όπως ο Κλώντ Μονέ ή ο Αγκούστ Ρενουάρ.

#Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε αφίσες και φωτογραφίες

Μήπως είστε θαυμαστής της μουσικής και των ταινιών; Μπορεί να νομίζετε ότι οι αφίσες των αγαπημένων σας γκρουπ είναι μόνο για τα εφηβικά δωμάτια, αλλά φυσικά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Εάν πλαισιώσετε την αφίσα, γίνεται το τέλειο αξεσουάρ. Οι αφίσες με καλλιτεχνικές φυτογραφίες συγκροτημάτων ή άλμπουμ έχουν πραγματικά πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία εάν είσαι θαυμαστής των Beatles του Led Zeppelin, του Bob Marley ή του Justin Bieber,σε ένα όμορφο πλαίσιο, η αφίσα θα φαίνεται ωραία. Το ίδιο ισχύει και για τις αφίσες ταινιών. Και αν νιώθετε ότι θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κίνητρο, δοκιμάστε κάποιες κινητήριες αφίσες. Ταιριάζουν τέλεια σε διαμερίσματα με καθαρά χρώματα. Εάν βάλετε το ματ στις αφίσες σας ,θα το κάνετε πραγματικό έργο τέχνης. Έτσι λοιπόν, κάντε το! Περικυκλώστε τον εαυτό σας με ό,τι σας αρέσει!

#Ονειρευτείτε με τοιχογραφίες

Σας αρέσουν τα ταξίδια; Έχετε κάποια αγαπημένη μητρόπολη; Μεταφέρετε τον εαυτό σας για παράδειγμα στο Λονδίνο, χάρη σε μια τοιχογραφία. Και πάλι επιλέξτε το χρώμα του τοίχου σε συμφωνία με το περιεχόμενο της τοιχογραφίας. Εάν δεν σας αρέσουν τόσο οι πόλεις , μπορείτε να επιλέξετε κάποιο γεωμετρικό σχέδιο η να διακοσμήσετε το δωμάτιο της μικρής σας με την αγαπημένη της πριγκίπισσα. Εάν ακολουθήσετε τον κανόνα του ενός δωματίου =μια τοιχογραφία δεν μπορεί να κάνει λάθος.

#Το ρετρό δεν είναι ρετρό

Τα μεταλλικά στοιχεία ταιριάζουν τέλεια σε μια κουζίνα ή το καθιστικό. Είστε λάτρης του καφέ ή των χοτ ντόγκ; Γνωρίζετε τι είναι το Route 66;Πείτε το με μια μεταλλική πινακίδα. Οποιοδήποτε μοτίβο και να διαλέξετε θα δείχνει υπέροχο σε συνδυασμό με ένα μοντέρνο έπιπλο. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μεταλλικές πινακίδες με ταινίες ή κινητήριες αφίσες.

Πώς να διακοσμήσετε λοιπόν το διαμέρισμα ή το σπίτι σας ; Σύμφωνα με τον χαρακτήρα σας. Είναι καθαρά δικό σας θέμα εάν θα έχετε φωτογραφίες τέχνης ή ήρωες κόμικς να κρέμονται στους τοίχους σας. Το πιο σημαντικό είναι να σας κάνουν να νιώθετε καλά. Και αν δεν γνωρίζετε πώς να συνδυάζετε κάτι, θυμηθείτε τον κανόνα συνδυασμού χρωμάτων και θεμάτων. Μια αφίσα του Rick and Morty πραγματικά δεν ταιριάζει με μια του Μικελάντζελο. Ακόμα δεν είστε σίγουροι γι’ αυτό ; Ακολουθείστε μας στο Instagram και εμπνευστείτε! 🙂

ΤΕΧΝΗ ΤΟΙΧΟΥ

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ


EuropostersΔιακοσμήστε τη ζωή σας

Από το 1999, το Europosters είναι ένα από τα κορυφαία ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης αφισών, εκτυπώσεων τέχνης τοίχου και εξουσιοδοτημένων εμπορευμάτων στην Τσεχική Δημοκρατία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην προσφορά μας, μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία από αφίσες ταινιών, παιχνιδιών ή αθλημάτων όλων των μεγεθών, καθώς και ένα ευρύ φάσμα πρωτότυπων δώρων για πραγματικούς φαν του Star Wars, του Harry Potter, των κόμικς ή ολόκληρης της οικογένειας της Warner Bros. Γνωρίζουμε ότι οι κούπες, οι φιγούρες, τα παζλ και τα ρούχα είναι το καλύτερο δώρο για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το ενδιαφέρον. Αλλά αν είστε λάτρης της εσωτερικής διακόσμησης, τότε είστε και στο σωστό μέρος! Σε καθημερινή βάση εκτυπώνουμε ταπετσαρίες, εικονογραφήσεις, φωτογραφίες και αναπαραγωγές έργων τέχνης και τις στέλνουμε σε περισσότερες από 25 χώρες για να κρατήσουμε ευχαριστημένους τους πελάτες μας.


Επικοινωνία:

E-mail: info@europosters.eu

Καλέστε: +420 210 440 210 (μόνο στα Αγγλικά)

Δευτερά με Παρασκευή ǀ 8:00–18:00

 

© 1999–2025 Europosters. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Top